Home
Nieuws
Nieuwsbrief
Informatie
Zwemdata
Foto's
Contact
Vrijwilligers
Facebook
Inloggen

Gemeenschap de dupe

25 februari 2012

De Rotaryclub dreigt jaarlijks € 25.000 mis te lopen wanneer zij geen kleding meer mogen inzamelen in de voormalige gemeente Wieringermeer en Wieringen.

Met dat geld steunt de Rotaryclub lokale afdelingen, verenigingen en goede doelen projecten. De Stichting Aangepaste Sportbeoefening kreeg uit handen van de voorzitter van de Rotaryclub Gerlof de Vries een cheque van € 1000. Dit geld kwamen zij op jaarbasis te kort waar de gemeente geen subsidie voor wilde geven.

Deze stichting heeft als doel om mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking te laten zwemmen bij een watertemperatuur van 30 graden in zwembad de Terp de zaterdagmorgen. Ook komen er personen van de zorgboerderij die aansluiten de zaterdagmorgen zich lekker kunnen ontspannen.

Het zwemmen gebeurt onderleiding van zoveel mogelijk gediplomeerde vrijwilligers die dit al jaren doen.

Helaas wil de gemeente Holland Kroon de inzameling van kledingsbakken die in de voormalige gemeente Wieringen en Wieringermeer overhevelen naar HVC.

Echter de Rotaryclub ledigt de kledingsbakken 2 keer per week en halen er gemiddeld 90 ton uit wat zij dan ook aanleveren aan Midtex die dat verwerkt.

De financiële bijdragen die dat oplevert wordt beschikbaar gesteld voor diverse doeleinde zoals de Zonnebloem, Rode Kruis en AED project en andere verenigingen en organisaties. Als het besluit van de gemeente negatief uitvalt, dan kunnen deze instanties ook niet meer ondersteund worden wat dan een grote aderlating is.

 


Webdesign by Monique Ooms 2009  |  info@saswieringermeer.nl